Ga je beginnen met trailrunning? Deze spullen moet je hebben

Deel artikel

Voor iedereen die van hardlopen houdt, zijn de trails een natuurlijke volgende stap. Frisse lucht, een prachtig landschap en veel ruimte om te bewegen. En als je op de trails gaat hardlopen, hoef je je geen zorgen te maken dat je je pad deelt met het drukke stadsverkeer. En als je gaat trailrunnen, heb je materiaal nodig dat er speciaal voor gemaakt is. Veel van dit materiaal, dat hieronder verder is uitgelegd, kan je kopen op trailrunstore.com.

Schoenen

Je kunt het beste beginnen met trailrunning schoenen. De reden hiervoor is dat ze over het algemeen beter geschikt zijn voor het terrein dat je zult bestrijken, en ze bieden meer demping en ondersteuning dan hardloopschoenen voor op de weg.

Trail loopschoenen hebben meer grip omdat ze agressieve loopvlakken en noppen hebben die je helpen om op de been te blijven als het glad of modderig wordt (en geloof me-trails kunnen modderig worden).

Trailschoenen bieden ook meer bescherming voor je voeten door een hogere enkelkraag (die helpt voorkomen dat stenen je enkels raken) en dikker bovenwerk dat bescherming biedt tegen takken en andere voorwerpen op je pad.

Energie gels en repen

Energie gels en repen zijn een geweldige manier om snel en gemakkelijk energie te krijgen, maar er zijn een aantal dingen die je in gedachten moet houden voordat je beslist welke je gaat kopen. Sommige merken zijn beter dan andere, dus kies er een waarvan je weet dat hij aan je behoeften voldoet. Sommige mensen verkiezen gels boven repen omdat ze die makkelijker verteren; anderen verkiezen ze omdat ze makkelijker mee te nemen zijn. Zorg ervoor dat je onderzoek doet naar het merk energie gel of reep dat je wilt kopen voordat je het koopt!

Rugzak

Het kiezen van een rugzak is een belangrijke beslissing. Je wilt er zeker van zijn dat hij groot genoeg is, maar ook weer niet te groot. Een goede vuistregel is om hem te vullen met waterflessen en een rondje te gaan hardlopen om te zien of je het gewicht aankunt voordat je hem koopt. Als je net begint, ga dan voor iets als de Camelbak Fourteener 24L Hydration Pack die veel extra ruimte heeft voor het geval je ooit wat extra dingen mee wilt nemen op je run (zoals snacks). Bij het inpakken van jouw pack, beginnen met het aanbrengen van al jouw kleinere items, zodat ze gemakkelijk te bereiken wanneer nodig tijdens de run:

  • Een hoed (aangepast aan het weer)
  • Zonnebrandcrème of lippenbalsem
  • ID/creditcards/contant geld
  • Sleutelhanger met huissleutel

Gerelateerd nieuws

Gezond eten foto
Uncategorized

Wat eten voor een workout?

Wat is de juiste brandstof die je genoeg energie zal geven voor cardio- en krachttraining, zonder je in de steek te laten? Wij gingen voor