Waarom biologische noten essentieel zijn in je dieet

Deel artikel

Er wordt vaak beweerd dat noten gezond zijn. En dat klopt! Noten zijn een goede bron van gezonde vetten, plantaardige eiwitten en vezels. Hiermee zijn ze erg energierijk en hebben ze tal van voordelen voor je gezondheid. Maar welke biologische noten zijn het best?

Welke biologische noten zijn het gezondst?

Amandelen

Oké, ja, er is een reden waarom amandelen zoveel gezondheidshype krijgen. Behalve dat het een solide bron van vezels en eiwitten is, is ook aangetoond dat amandelen helpen om ontstekingen in het lichaam te verminderen en je te helpen een gezond gewicht te behouden. Sommige van die ontstekingsvoordelen kunnen voortkomen uit het feit dat amandelen veel vitamine E bevatten. Eén portie levert 60 procent van je dagelijkse behoeften! Sommige onderzoeken hebben zelfs het eten van amandelen in verband gebracht met een verminderd risico op het ontwikkelen van darmkanker.

Paranoten

Deze noten bevatten veel selenium, een mineraal dat betrokken is bij de productie van schildklierhormoon en dat cruciaal is voor de antioxidantfunctie voor processen die ons beschermen tegen kanker. Het is ook geweldig voor de gezondheid van haar, huid en nagels. Eén onderzoek toonde zelfs een onmiddellijke impact op de verbetering van het cholesterolgehalte in het bloed.

Cashewnoten

Deze biologische noten hebben meer ijzer dan welke andere noot dan ook. Omdat ijzer het meest voorkomende tekort aan voedingsstoffen is, zouden meer mensen ze in hun dieet moeten opnemen. De romige textuur van cashewnoten maakt ze ook een geweldige zuivelvervanger.

Walnoten

Walnoten zijn een superplantaardige bron van omega-3-vetzuren, die essentieel zijn in onze voeding en het risico op hartaandoeningen helpen verminderen. Hoewel ze iets meer calorieën en vet bevatten dan andere noten, bevatten ze gezond vet dat het lichaam nodig heeft (en waardoor je langer vol blijft). Voeg walnoten toe aan bananenbrood of havermout, of snack ze gewoon

Hoe kun je noten aan je dieet toevoegen?

Er zijn verschillende manieren om noten aan je voedingspatroon toe te voegen. Ga je vaak wandelen, dan kan het een optie zijn om regelmatig wat trailmix mee te nemen die bestaat uit gemengde noten zoals amandelen, walnoten en pistachenoten. Ze zijn tevens ook een lekker tussendoortje of een leuke toevoeging aan salades. Geen notenfan? Geen probleem, want je kunt de voordelen van noten ook hebben door notenmelk te drinken of notenpasta te smeren op je boterham.

Gerelateerd nieuws

Gezond eten foto
Eten

Wat eten voor een workout?

Wat is de juiste brandstof die je genoeg energie zal geven voor cardio- en krachttraining, zonder je in de steek te laten? Wij gingen voor