3 Goedkope manieren om geld te besparen op je maaltijd

Deel artikel

Maaltijdbereiding is een van de gemakkelijkste en efficiëntste manieren om geld te besparen op je maaltijd. Naast dat het beter is voor de portemonnee is het ook nog eens goed voor het milieu. Hier zijn 4 supereenvoudige tips om geld te besparen op je maaltijd.

1. Investeer in een kleine blender

Als je geen ruimte / budget hebt voor een grote blender raden wij aan om een mini-blender aan te schaffen waarmee je al je eigen dressings en sauzen kunt maken. Daarnaast bespaart het jezelf ook tranen door uien, knoflook en andere stinkende dingen te moeten snijden. Een blender kun je al kopen voor €15,- en dat heb je al terug verdient wanneer je 6 potten hummus in de winkel koopt!

2. Maak je eigen gezonde bakmixen.

Meel in bulk kopen bij de plaatselijke supermarkt kan je geld en tijd besparen door van tevoren je eigen bakmixen te maken. Verdrievoudig of verviervoudig je favoriete recepten voor bakmixen en bewaar de droge ingrediënten in potten. Sla de in de winkel gekochte brood-, cake- en muffinmixen over, zodat je ze op smaak kunt brengen.

3. Kook een hele doos eieren

Eieren zijn een van de goedkoopste eiwitten van de hoogste kwaliteit die we in handen kunnen krijgen. Het zijn natuurlijke multivitaminen en mensen met een normaal cholesterolgehalte kunnen genieten van 3 eitjes per dag! Eet eieren als tussendoortje met een beetje zeezout of verwerk ze in een salade voor een supersnel en voedzaam diner. Laat 12 eieren voorzichtig in een grote pan met kokend water zakken en stel de timer in op 7 minuten voor een zacht gekookt eitje of 1-2 minuten langer voor hard gekookt ei. Als de timer klaar is, gooi je het water eruit en laat je de eieren onder koud water lopen om te voorkomen dat ze verder koken. Laat afkoelen en doe ze in een kom in de koelkast (ongepeld), klaar voor gebruik!

Gerelateerd nieuws

Gezond eten foto
Uncategorized

Wat eten voor een workout?

Wat is de juiste brandstof die je genoeg energie zal geven voor cardio- en krachttraining, zonder je in de steek te laten? Wij gingen voor

Gezond eten
Uncategorized

Gezonde fruit soorten

We moeten allemaal elke dag twee porties fruit eten. Dus waarom zou je niet kiezen voor fruit met de grootste voedingswaarde? Wij delen onze vijf