Gezonde fruit soorten

Deel artikel

We moeten allemaal elke dag twee porties fruit eten. Dus waarom zou je niet kiezen voor fruit met de grootste voedingswaarde? Wij delen onze vijf favoriete fruitkeuzes die zowel voor de smaak als gezondheid voordelen bieden.

1. Bosbessen

Blauwe bessen staan ​hoog op de lijst van voedingsmiddelen die kanker bestrijden van het American Institute for Cancer Research. Sommige onderzoeken suggereren zelfs dat bosbessen leeftijd gerelateerd geheugenverlies kunnen helpen verminderen.

Tip: Voeg ’s ochtends bevroren bosbessen en kaneel toe aan gewone Griekse yoghurt en zet het in de koelkast. Halverwege de dag zijn de bosbessen ontdooid en is hun sap versmolten, wat verreweg de gezondste manier is om je yoghurt zoeter te maken!

2. Granaatappelpitjes

Deze kleine zaden zijn gevuld met enkele van de krachtigste plantaardige voedingsstoffen (polyfenolen) die stress en ontstekingen helpen verminderen. Een half kopje granaatappelpitjes bevat 72 calorieën, 3,5 gram vezels en 12 gram suiker.

Tip: Koop eens een hele granaatappel, snijd hem doormidden en verwijder de zaadjes. Bewaar de zaden in een glazen bak in de koelkast en voeg ze doordeweeks toe aan smoothies en salades.

3. Frambozen

Een kopje verse frambozen levert ook 65 calorieën, 8 gram vezels en 5,4 gram natuurlijke suiker. Het is moeilijk om een ​​ander fruitsoort te vinden met meer voedingsvezels dat helpt bij de spijsvertering en gewichtsverlies. Frambozen zijn daarnaast ook een geweldige bron van natuurlijke zoetheid die je kunnen helpen andere toegevoegde suikers te verminderen.

Verse, rijpe frambozen zijn gemakkelijk te eten als dessert. Daarnaast kun je ze ook gebruiken om ingevroren smoothies of volkoren pannenkoeken zoeter te maken.

4. Sinaasappelen

Sinaasappels zijn niet te zoet, dus je krijgt geen trek in zoete snoepjes na het eten. Ze zijn ook het perfecte fruit om te eten voor een lange trainingsronde of andere sporten. Een sinaasappel eten is beter dan alleen het sap ervan drinken. Je krijgt 3 gram vezels in een sinaasappel, die 69 calorieën en 12 gram natuurlijke suiker bevat.

5. Appels

Appels zitten boordevol voedingsstoffen en het is aangetoond dat ze helpen het cholesterol te verlagen vanwege hun hoge gehalte aan oplosbare vezels. Let bij het kiezen van appels op de maat. Sommige zeer grote appelvariëteiten kunnen 200 calorieën of meer bevatten. Maar een middelgrote appel met schil heeft slechts 95 calorieën, 4 gram vezels en 19 gram natuurlijke suiker.

Gerelateerd nieuws

Gezond eten foto
Eten

Wat eten voor een workout?

Wat is de juiste brandstof die je genoeg energie zal geven voor cardio- en krachttraining, zonder je in de steek te laten? Wij gingen voor