Ossenhaas van bollensteak

Deel artikel

Wanneer je een stuk ossenhaas gaat eten, dan wil je natuurlijk dat deze van topkwaliteit is gemaakt. Voor zowel particulieren als horeca gelegenheden kan je bij Bollensteak terecht voor heerlijke stukken vlees. Veel mensen zien de ossenhaas als het meest begeerde stuk vlees van de rund. Het is een heerlijk mals stukje vlees doordat het bij een spier zit dat bijna niet wordt gebruikt. De ossenhaas kan je verdelen in drie stukken biefstuk:

  • Chateaubriand (de kop)
  • Tournedos (het middenstuk)
  • Filet Mignon (de punt)

Uit eigen slager

Doordat bollensteak een dochteronderneming is van een groot bedrijf in Nederland, hebben ze de mogelijkheid om ossenhaas voor goede prijzen aan te bieden en zelf te snijden in een eigen slager. Het bedrijf is dan ook EG gecertificeerd en voldoet aan alle veiligheidsnormen. Je bent dus zeker van een heerlijk stukje vlees dat veilig is bereid.

Thuis een ossenhaas bakken

Wanneer je weet welke garing je zelf het lekkerst vindt, dan is het helemaal niet zo lastig om een stuk ossenhaas goed te bereiden. Om te beginnen moet je er altijd optijd voor zorgen dat de ossenhaas uit de koeling wordt gehaald. Je wilt namelijk het vlees op kamertemperatuur hebben wanneer je het gaat bereiden. Vervolgens moet je de ossenhaas droog deppen met een stukje keukenrol. Hierna kan je lekkere kruiden op het vlees doen en dan is het tijd om het vlees te bakken. Bak de ossenhaas aan alle zijden bruin op een goed voorverwarmde pan op hoog vuur. Vervolgens moet je de ossenhaas nog 10 minuten in de oven doen op ongeveer zestig graden. 

Wil je ook een heerlijk stukje ossenhaas van Bollensteak proberen? Neem dan zeker een kijkje op https://bollensteak.nl/.

Gerelateerd nieuws

Gezond eten foto
Uncategorized

Wat eten voor een workout?

Wat is de juiste brandstof die je genoeg energie zal geven voor cardio- en krachttraining, zonder je in de steek te laten? Wij gingen voor