Waarom een gasfornuis met wokbrander ideaal is

Deel artikel

Of je nu een kleine of grote keuken hebt, een gasfornuis met een wokbrander is ideaal. Zeker als je veel in de keuken staat en veel (Oosterse) gerechten probeert. Met een wok heb je snel een voedzaam menu op tafel. Dus ook als je een druk leven hebt en niet veel tijd kunt besteden aan een voedzame maaltijd, is de wokbrander aan te raden. Het gasfornuis is zo ongeveer een meter breed, dus een hele grote keuken hoef je niet perse te hebben. Dat maakt dat het ideaal is voor iedereen. Nog meer ideale functies aan dit gasfornuis? Lees dan vooral verder.

Welk gasfornuis met wokbrander is geschikt voor jou?

Wanneer je een gasfornuis wilt kopen – en misschien daarbij ook een nieuwe keuken – spelen er een aantal zaken een belangrijke rol. Ten eerste is het goed om te kijken hoeveel kookruimte je nodig denkt te hebben. Als je weinig kookt en daarom ook niet veel gaspitten nodig hebt, is een 4-pits gasfornuis waarschijnlijk goed genoeg voor jou. Maar wil je toch ook meer ruimte hebben omdat je gek op koken bent, regelmatig vrienden over de vloer krijgt of gewoon omdat het kan? Dan is een 5-pits de betere optie voor jou.

Met een 5-pits gasfornuis heb je genoeg ruimte om bijvoorbeeld de risotto te koken, terwijl de bouillon op het pitje ernaast staat, en ondertussen nog een sausje voor het nagerecht te maken. Er zijn ook fornuizen met een wokbrander die extra ovens aan boord hebben. Zo creëer je in één hoek een heel luxe kookplek! Dus ook in kleinere keukens ideaal.

Lekker wokken

Voor een heerlijk wokgerecht vind je het natuurlijk wel zo fijn dat het vuur de wok geheel verwarmt. Hoe hoger het vermogen van de brander, des te sneller je het gerecht klaar hebt en je kunt aanschuiven. Er zijn dan ook wokbranders met verschillende warmteniveaus. Voorzien van een binnen- en een buitenring.

Maar niet alleen voor het wokken van uw vijfsterren diner is de wokbrander ideaal.Je kunt het ook perfect gebruiken voor het roerbakken van maaltijden of het lekker lang laten sudderen van vlees. Het is al met al een hele handige tool in je keuken. Het maakt het koken nog wat leuker en het bespaart je tijd. Immers: je hebt de meest smaalvoste gerechten zomaar op tafel. Of het nu gaat om een Oosters gerecht of een eenvoudig aardappelgerecht – even roerbakken (of wokken) en klaar.

Samengevat: daarom is een gasfornuis met wokbrander ideaal

  • Niet alleen ideaal voor wokken, ook het roerbakken van maaltijden, en het sudderen van vlees is een wokbrander geschikt
  • Wokbrander verhit de hele pan op een gelijke manier
  • Diverse warmteniveaus, met een binnen- en een buitenring
  • Snel een maaltijd op tafel

Nieuwe keuken? Naast gasfornuis met wokbrander ook een afzuigkap

Een gasfornuis met wokbrander is dus de perfecte combinatie. Maar als je toch voor een nieuw gasfornuis gaat, kijk dan zeker even bij de afzuigkappen, indien je huidige daar niet geschikt voor is. Want hoe groter de kookplaat, des te breder moet ook je afzuigsysteem zijn. Zo weet je zeker dat alle dampen en kookgeuren effectief je keuken verlaten.

Gerelateerd nieuws

Gezond eten foto
Uncategorized

Wat eten voor een workout?

Wat is de juiste brandstof die je genoeg energie zal geven voor cardio- en krachttraining, zonder je in de steek te laten? Wij gingen voor