Waarom noten gezond zijn en je het regelmatig zou moeten eten

Deel artikel

Het eten van nootjes wordt geacht als een probaat voedsel-en energie bron, omdat ze een hoog oliegehalte bevatten. Nootjes op zich kunnen rauw of geroosterd gegeten worden. Behalve dat het eten van nootjes heerlijk is, spelen ze een belangrijke rol bij het leveren van voedingstoffen die een medicinale werking hebben op de gezondheid. Je krijgt zo ijzer, vitamine E en vitamine B1 in je bloed. Ze hebben een LDL cholesterol verlagende werking, die een steentje bijdraagt aan het gezond houden van de bloedvaten. Verder biedt het eten van noten bescherming tegen sommige hart- en vaatziekten.


Noten van de branderij

Vergeleken met de nootjes die de supermarkten verkopen zijn de nootjes van een branderij van hoge kwaliteit. Bij het proeven van deze nootjes ervaar je een kwalitatief genot, omdat alles van de branderij vers is. Nootjes kunnen hun waarde verliezen als ze niet op een biologische wijze geleverd worden. Daarom worden er voorzorgsmaatregelen getroffen waarbij de nootjes altijd vers gebrand worden. Komt erbij kijken dat je bij een branderij zelf kunt kiezen welke nootjes je wilt en het aantal dat je wenst. De mogelijkheid om je nootjes te mixen wordt ook aangeboden. Zo kun je kiezen tussen bijvoorbeeld amandelen, pinda’s, hazelnoten, pistachenoten, walnoten, cashewnoten, paranoten en nog veel meer


De paranoot hoe gezond is deze?


De paranoot boom heeft wel een hoogte van ongeveer 60 meter waaraan er elk jaar tussen de 60 en 70 vruchten aangroeien. Het aantal paranoten dat zich in zo een vrucht bevindt zijn tussen de acht en twaalf. Sommige onderzoekingen die wetenschappelijk gestoeld zijn, tonen aan dat het nuttigen van minimaal 2 paranootjes per dag je gezondheidstoestand kan verbeteren. Zo kan het je immuunsysteem en vruchtbaarheid gunstig beïnvloeden. Bovendien wordt het betiteld als een kankerverwekkend voedingsmiddel, te danken aan de tal van seleen dat dit product beschikt. Seleen is een mineraal die de schadelijke stoffen in je lichaam tegengaat. Paranoten hebben behalve seleen ook andere mineralen als koper, magnesium, mangaan, kalium, calcium, ijzer, fosfor en zink.Online nootjes bestellen bij de branderij


Door online je nootjes te bestellen, bespaar je veel tijd, geld en energie. Voor verse en kwalitatieve nootjes kun je bij de branderij eenvoudig een bestelling plaatsen. Zij bezitten een enorme gevarieerde voorraad dan een supermarkt. Een aangename bijkomstigheid is dat je rustig en selectief, zonder de druk van een menigte online kunt bestellen. Je lievelingsproduct wordt dan aan huis geleverd. Heb je zin in verse nootjes, bij de branderij kun je ze kwalitatief kopen!

Gerelateerd nieuws

Gezond eten foto
Uncategorized

Wat eten voor een workout?

Wat is de juiste brandstof die je genoeg energie zal geven voor cardio- en krachttraining, zonder je in de steek te laten? Wij gingen voor