Pinot Grigio

Deel artikel

Het is niet altijd een topwijn voor kenners, maar hij is populair – bij wijndrinkers overal in de wereld en behoort tot de meest populaire wijnen in de Verenigde Staten en Europa. Pinot Grigio-wijnen zijn erg in trek onder de snelle drinkers omdat deze zeer verfrissend is, met aantrekkelijke citrusaroma’s, bloemige en aardse aroma’s en smaken. Ze zijn goed uitgebalanceerd en evenwichtig, met subtiele bloemige en subtiel fruitige tonen. Zie hieronder voor het aroma- en smaakprofiel van enkele van mijn Pinot Grigio en voor meer informatie over de verschillende wijnen in uw regio. Of kijk op de wijnwebshop

Het is echter handig om te weten dat Pinot Gris een fruitige Franse stijl impliceert en Pinot Grigio een droge Italiaanse stijl. Het biedt een meer uitgesproken smaakprofiel, dat met praktisch veel dingen gepaard gaat en u zal verrassen, maar ook met veel verschillende soorten voedsel. Omdat je weet wat je wilt weten over Pinot Gris en zijn verschillende smaken en aroma’s, bekijken we enkele veelvoorkomende voedselcombinaties.

Pinot Grigio is een zeer veelzijdige witte wijn die kan worden gecombineerd met een breed scala aan voedingsmiddelen. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat u het naar uw smaak vindt, niet alleen voor de wijn zelf, maar ook voor zijn smaak.

Als je een gemakkelijk te drinken drankje wilt, is Pinot Grigio een veilige optie omdat het zo’n lichte wijn is. Als u een lage prijs vindt voor een van deze wijnen, is het misschien de moeite waard om deze van de plank te halen. Het lijdt geen twijfel dat u het lekker zult vinden, en als u het tegen een lagere prijs vindt dan de andere witte wijnen op de markt, dan is het een goede optie voor u om het te nemen. De webshop waar je dit kan kopen is Vinopura hier kan je Pinot Grigio kopen

Witte wijnen zoals Pinot Grigio hebben delicate aroma’s en aroma’s die wijnmakers niet willen bedekken met een langdurige veroudering van het eikenhout. Wanneer een wijn wordt gebotteld en “Pinot Grigio” wordt genoemd, gedraagt ​​hij zich, ongeacht zijn aromatische en smaakvolle kenmerken, als een Bordeaux-vormige, duidelijke fleswijn. In tegenstelling tot Elzasser wijnen, die worden gebruikt bij de productie van dessertwijnen voor de late oogst kan dus erg zoet zijn, net als wijnen uit andere regio’s van Italië.

Pinot Grigio gedraagt ​​zich als een blauwgrijs oppervlak, waardoor het de naam kreeg, wat in het Frans “Pinot Gris” betekent. Afhankelijk van het land zijn er verschillende namen, zoals Pinot Gris in Italië, Pinatas in Spanje en Pinots in de Verenigde Staten.

Gerelateerd nieuws

Gezond eten foto
Eten

Wat eten voor een workout?

Wat is de juiste brandstof die je genoeg energie zal geven voor cardio- en krachttraining, zonder je in de steek te laten? Wij gingen voor